Unii dintre angajati vor fi reangajati ulterior, iar statuetele Oscar vor continua sa fie produse tot la Chicago.

Compania R.S. Owens & Co. Inc. a informat in aceasta saptamana Departamentul pentru Comert din statul american Illinois ca va concedia 95 de angajati - dintr-un total de 250 de salariati -, pe 17 decembrie, data la care va fi cumparata de firma St. Regis Crystal. Compania St. Regis Crystal este o firma concurenta, care are filiale in orasul Markham din provincia canadiana Ontario si in orasul american Indianapolis.

R.S. Owens & Co. produce aceste statuete de peste 30 de ani si va continua sa fabrice atat statuetele pentru premiile Oscar, cat si cele pentru premiile Emmy, a precizat, vineri, Scott Siegel, directorul companiei. Cei mai multi dintre angajatii care vor fi concediati au depus CV-uri la firma St. Regis Crystal, insa nu toti dintre ei vor fi reangajati.

Scott Siegel, al carui bunic, Owen Siegel, a infiintat compania in anul 1938, a spus ca firma pe care o conduce trece printr-o situatie dificila de mai multi ani. El spune ca aceasta situatie a fost cauzata de situatia precara a economiei americane si de competitia acerba a companiilor chineze, care si-au micsorat considerabil costurile de productie.

R.S. Owens & Co. produce in fiecare an aproximativ 50 de statuete - care au o greutate de 34,2 centimetri si o greutate de 226 de grame - pentru Academia de film americana, organizatia care decerneaza premiile Oscar. Statuetele sunt realizate dintr-un aliaj metal denumit "britannium" si sunt acoperite cu un strat fin din aur. Finisajele sunt realizate manual.

Nominalizarile pentru premiile Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie, la Samuel Goldwyn Theater din Beverly Hills.Cea de-a 85-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.