Departamentul Muncii din SUA a informat, vineri, ca angajatorii americani au creat luna trecuta un numar de 223.000 de noi locuri de munca, in conditiile in care analistii se asteptau sa fie create un numar de 218.000 de locuri de munca.

De asemenea, rata somajului a scazut in luna aprilie de la 5,5% pana la 5,4%, cel mai redus nivel inregistrat de SUA dupa luna mai 2008. In schimb, au fost revizuite in jos datele privind locurile de munca create in luna martie, pana la 85.000 in loc de 126.000 cum s-a anuntat anterior.

Rezerva Federala americana - Banca centrala a SUA - urmareste cu atentie semnalele de pe piata muncii pentru a decide momentul in care va incepe sa majoreze dobanda de politica monetara. Incepand din luna decembrie 2008, Banca centrala a SUA a mentinut dobanda de politica monetara la un nivel apropiat de zero.

In acest an, Fed ar putea decide prima majorare a dobanzii de baza din ultimul deceniu insa analistii incearca in continuare sa ghiceasca momentul in care va fi luata aceasta decizie.