Peste 5.000 de directori executivi, operationali si financiari cauta solutii de angajare in alte tari, potrivit numarului de CV-uri depuse la companiile internationale de recrutare din Atena.

Tendinta s-a accentuat la un nivel ingrijorator de la inceputul lunii decembrie, cand a aparut posibilitatea alegerilor generale anticipate, a explicat directorul general la Korn Ferry Group in Grecia, Katerina Diamantopoulou. Ea a declarat publicatiei elene ca primeste zilnic zeci de CV-uri de la directori de companii.

Diamantopoulou a adaugat ca sunt chiar si directori bine platiti din Grecia care cauta oportunitati de angajare in strainatate, iar in timpul interviurilor isi exprima ingrijorarea in legatura cu evolutia economiei.

ManpowerGroup a dat un semnal asemanator, in privinta directorilor tineri de companii.

"Directorii tineri, care sunt deseori mai interesati sa isi asume provocari si incertitudini, au o capacitate mai mare de adaptare si asteptari mai reduse in privinta salariilor, produc schimbari in categoria directorilor de rang inalt", a declarat Venetia Kousia, presedinte la ManpowerGroup.

Ea a adaugat ca a avut loc o orientare catre tarile din Golful Persic, care au atras interesul multor directori eleni datorita distantei scurte fata de Grecia comparativ cu alte state emergente si a cererii mari pentru personal de conducere.

Potrivit unui raport recent al Endeavor Greece, sponsorizat de Stavros Niarchos Foundation, peste 200.000 de greci, majoritatea cu varste de sub 35 de ani, au plecat din Grecia de la declansarea crizei si lucreaza in strainatate. In majoritatea cazurilor acestia sunt profesionisti cu pregatire inalta, iar 71% au mers sa munceasca in Uniunea Europeana, in principal in Germania si Marea Britanie.

Cu cardul e mai simplu. Plata electronica a taxelor si impozitelor a atins sume record in 2014