Urmatorii pe lista sunt americanii, cu 46 de companii acuzate de coruptie, iar pe locul al treilea se claseaza Indonezia, cu 43 de firme care nu au jucat tocmai corect.  

O companie anume se remarca insa dintre toate, si nu in sensul bun al cuvantului. 

Grupul SNC-Lavalin, cu sediul in Montreal, apare pe lista de 58 de ori drept subsidiara canadiana si de inca 14 ori ca firma americana. Dar compania mai are si alte filiale deschise peste tot in lume. Reputatia acesteia a avut foarte mult de pierdut dupa ce a iesit la iveala faptul ca a facut niste plati ilegale in valoare de 56 milioane de dolari.  

Un purtator de cuvant pentru SNC-Lavalin a spus ca unii angajati au fost concediati in urma rezultatelor investigatiei, dar ca alte parti ale companiei nu au fost afectate.  

Conform propriului site, SNC-Lavalin este una dintre cele mai mari companii de constructie si inginerie din lume, care activeaza in special pe partea de infrastructura.  

Ministrul de externe al Canadei, John Baird, a blamat fenomenul de coruptie in timpul unei vizite in Alger, Algeria si a spus ca investigatia in desfasurare asupra SNC-Lavalin nu este reprezentativa pentru "toate companiile canadiene, care acorda o importanta uriasa eticii". 

Europa si Asia Centrala sunt responsabile pentru 19% din cazurile de coruptie prezente pe lista, iar Asia de Est si regiunea Pacific pentru alte 16%.  

Banca Mondiala a anuntat ca va lua masuri de interdictie asupra companiilor si persoanelor gasite vinovate de complot, coruptie, frauda sau constrangere pentru primirea de finantare in cazul unor proiecte.  

"Nu suntem o politie globala, dar ceea ce putem sa facem este sa facilitam o actiune la nivel mare impotriva coruptiei", a declarat, pentru Financial Times, Stephen Zimmerman, directorul de operatiuni al diviziei de integritate a Bancii Mondiale.