Fuziunea va da nastere celui mare operator bursier european, capabil sa concureze cu rivalii din SUA si Asia, atat timp cat rivalele nu vor reusi sa atace acordul si autoritatile de reglementare il vor aproba.

Este cel mai mare acord intre doi operatori bursieri de cand operatorul american Intercontinental Exchange Inc (ICE) a achizitionat NYSE Euronext, in noiembrie 2013, scrie Agerpres.

Sediul legal va fi in capitala Marii Britanii si vor fi mentinute operatiunile din Londra si Frankfurt.

Actionarii Deutsche Boerse urmeaza sa detina 54,4% din actiunile noii entitati, in timp ce actionarii LSE vor controla restul de 45,6%. Cele doua companii sunt evaluate la 30,5 miliarde de dolari.

Este a treia oara cand operatorul bursier german incearca sa preia LSE. Precedentele incercari au esuat in 2000 si 2005.

Reducerile de costuri au reprezentat un element important care i-a determinat pe actionarii celor doua companii sa accepte o fuziune, in conditiile in care Intercontinental Exchange a confirmat ca analizeaza o posibila contraoferta pentru LSE.

Directorul general al Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, va fi seful noii entitati, in timp ce presedinte va fi Donald Brydon, iar director financiar va fi David Warren.

Fuziunea dintre London Stock Exchange si Deutsche Boerse va da nastere la patru mari companii de trading care vor devansa cu mult rivalii in termeni de valoare de piata si amploare globala: ICE si CME in SUA, LSE-DB in Europa si Hong Kong Exchanges and Clearing in Asia.