"Cred ca a invatat sa o placa. La inceput nu puteam sa ne imaginam doua persoane mai diferite. Ea este din nord, el este din sud. Ea este om de stiinta, el este avocat. Ea actioneaza metodologic, el actioneaza intuitiv. Ea este femeie, el este barbat. Ea conduce o coalitie imposibila, el este regele Frantei", a declarat Alan Minc.

"Ea este foarte calculata, el nu este", a completat reporterul Der Spiegel. 

"Cred ca Sarkozy invata sa fie calculat, sa se controleze. Stiti, in viata lui Sarkozy sunt doar trei femei: Carla Bruni, fiica lui si Angela Merkel", a adaugat Minc. 

"Perspectiva lui Sarkozy asupra cancelarului s-a schimbat pe masura ce a inceput sa inteleaga mai mult Germania. Chiar pot vedea aceasta schimbare. La inceput spunea despre Merkel: nu vrea sa faca acest lucru. Acum spune: nu poate. Este o diferenta enorma. Multi politicieni care au ajuns la putere in acest sistem monarhic francez nu inteleg sistemul german. Chiar si cand au consilieri ca mine, care incearca sa le explice, ei nu inteleg ca aceasta este cea mai democratica tara din Europa", a subliniat consilierul prezidential francez, scrie Mediafax.