Executivul vrea ca, incepand de anul urmator, operatii estetice foarte solicitate, precum cele de marire a buzelor, sa fie taxate cu 10% din pret, potrivit AFP, preluata de Mediafax.

In prezent, sunt taxate doar cinci categorii de interventii, precum cele la nas, liposuctiile, liftingurile faciale, de modificare a sanilor si cele la pleoape.

"Taxele asupra tratamentelor medicale in scopuri cosmetice sunt revizuite in linie cu standardele globale. (...) Noile venituri vor fi folosite pentru a asigura ajutoare sociale persoanelor aflate in dificultate", potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante.

Coreea de Sud este una dintre tarile cu cele mai mari cheltuieli pe cap de locuitor pentru operatii estetice. Una din cinci femei din statul asiatic a apelat la cel putin o astfel de interventie, noteaza AFP.

Schimbarile propuse de guvern ii vor afecta si clerul, care acum nu plateste taxe pe venituri. Astfel, preotii si calugarii ar trebui sa achite o taxa de 4% din onorarii incepand din 2015.

Guvernul estimeaza ca schimbarile, odata aprobate de Parlament, vor aduce incasari suplimentare statului de 2.490 miliarde de woni (2,23 miliarde de dolari) in urmatorii cinci ani.