Totodată, compania a avertizat că această închidere duce America "periculos de aproape" de o posibilă criză de aprovizionare cu carne de porc, transmite Bloomberg.

Smithfield Foods, prezent şi pe piaţa din România, a informat duminică, într-un comunicat, că va închide facilitatea de procesare a cărnii de porc de la Sioux Falls, Dakota de Sud, care este responsabilă pentru aproximativ 5% din producţia de carne de porc a SUA.

Decizia celor de la Smithfield vine după ce oficialii din statul Dakota de Sud au descoperit peste 200 de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor de la acest combinat.

"Închiderea acestei facilităţi, cumulată cu o listă în creştere de facilităţi de producţie a furajelor care au fost închise în industrie, duce ţara noastră periculos de aproape de limită în termeni de aprovizionare cu carne. Este imposibil ca rafturile magazinelor să fie pline dacă fabricile noastre nu funcţionează", a declarat directorul general de la Smithfield, Ken Sullivan, potrivit Agerpres.

Iniţial, Smithfield, companie deţinută de grupul WH Group din Hong Kong, a propus închiderea combinatului din Dakota de Sud pentru o perioadă de trei zile. Însă guvernatorul din Dakota de Sud, Kristi Noem, a cerut companiei să prelungească perioadă de închidere pentru cel puţin 14 zile. Compania a informat că va redeschide combinatul atunci când va primi noi indicaţii din partea autorităţilor locale şi federale.

Smithfield este prezentă și pe piaţa din România din 2004, cu o investiţie de 600 milioane dolari, atât în capacităţile de creştere a animalelor, cât şi în abatorul tehnologizat. Compania este lider pe piaţa din România şi gestionează peste 20 de ferme, împreună cu fermieri parteneri. 29% din carcasele de porc produse în România provin de la Smithfield.