Potrivit Bloomerg, firma a realizat un profit net de 928,6 milioane de euro în anul fiscal încheiat în luna august 2019, în creştere cu peste 25% faţă de anul fiscal precedent, arată documentele trimise către organismele de reglementare.

Plăţi de asemenea amploare au ajutat familia Ferrero să ajungă pe locul 25 în topul celor mai bogate familii din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Analiştii subliniază că, în ultimul deceniu, averea unor familii de multimiliardari precum Walton, Koch sau Wertheimer a crescut în mod exploziv. De exemplu, în această perioadă, familia Ferrero a încasat dividende în valoare de peste două miliarde de euro.

Aceasta în condiţiile în care profiturile realizate de compania care produce crema de ciocolată Nutella s-au dublat după 2008. Firma a declanşat o campanie de achiziţii pentru a-şi creşte prezenţa pe piaţa din SUA şi a-şi extinde gama de produse.

În 2018, Ferrero a preluat divizia de dulciuri din SUA a grupului elveţian Nestle SA pentru 2,8 miliarde dolari şi anul trecut a finalizat achiziţia diviziei de biscuiţi a Kellogg Co. pentru 1,3 miliarde dolari.

Averea familiei Ferrero îşi are rădăcinile într-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a înmulţi crema de cacao. Treptat a devenit o firmă producătoare de dulciuri, deschizând facilităţi de producţie şi birouri peste hotare după cel de-al doilea război mondial. În anii 1960, compania a lansat mărcile Nutella şi Kinder Chocolate, iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac şi Ferrero Rocher.

În prezent, membrii familiei Ferrero îşi gestionează afacerile evaluate la 32,4 miliarde dolari prin intermediul holdingului Fedesa cu sediul în Monaco. Giovanni Ferrero, nepotul fondatorului Pietro, deţine un pachet de control în compania holding, la care este şi preşedinte.