Analistii anticipau un ritm de crestere economica de 3,2% pentru ultimul trimestru.

Consumul intern, care contribuie cu aproape 70% la produsul intern brut, a crescut cu 4,3% in trimestrul al patrulea, cea mai buna evolutie incepand cu 2006. In trimestrul al treilea, consumul intern a crescut cu 3,2%.

Avansul PIB-ului din trimestrul al patrulea a fost limitat de declinul cheltuielilor publice si private, precum si de evolutia exporturilor.

Cresterea economica pentru intregul an 2014 a fost de 2,4%, dupa un avans de 2,2% in 2013, potrivit datelor Departamentului de Comert.

Increderea americanilor in economia SUA a atins in ianuarie maximul ultimilor 11 ani

Increderea americanilor in economia Statelor Unite a urcat in ianuarie la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, sustinuta de cresterea numarului de locuri de munca si de scaderea preturilor carburantilor, relateaza Bloomberg.

Un indice privind increderea consumatorilor calculat de University of Michigan a crescut la 98,1 puncte, nivel maxim dupa ianuarie 2004, de la 93,6 puncte in decembrie.

Analistii intervievati de Bloomberg anticipau ca acest indice va atinge in aceasta luna 98,2 puncte.

In luna decembrie, cheltuielile de consum au inregistrat cea mai mare crestere dupa 2006, datorita scaderii preturilor carburantilor, care a compensat majorarea lenta a salariilor.

"Optimismul consumatorilor nu a scazut in ianuarie. Imbunatatirea se datoreaza tendintelor favorabile ale veniturilor si pietei muncii, precum si declinului preturilor carburantilor", a declarat Richard Curtin, director al Michigan Survey of Consumers.