In ultimele zile, agentii imobiliari din Regat au fost asaltati de clienti dispusi sa investeasca peste 10 de milioane de lire intr-o locuinta dintr-un cartier select.

"Cutremurul" care a subrezit rubla in aceasta saptamana s-a simtit pana in capitala Marii Britanii si le-a stricat socotelile multora dintre cei 150.000 de rusi care traiesc acolo. Multi sufereau inca de pe urma sanctiunilor menite sa pedepseasca invazia Rusiei in Crimeea.

Ignati Diakov, un antreprenor de 31 de ani, a fost nevoit sa-si inchida firma care oferea consultanta oamenilor de afaceri britanici dornici sa investeasca in Rusia. S-a reorientat rapid si ofera servicii de traducere rusilor care traiesc deja sau intentioneaza sa se mute la Londra. Si nu sunt deloc putini.

Panicati de devalorizarea rublei, s-au decis sa-si scoata banii din Rusia si sa-i investeasca in case de lux. In ultimele zile, firmele imobiliare au fost asaltate de clienti rusi, dornici sa cumpere proprietati de peste 10 milioane de lire. Cartierele preferate sunt Belgravia, Knightsbridge si Kensington. Daca pana acum doar 1 din 5 clienti interesati sa cumpere era rus, acum raportul este de 3 din 5.

Anul trecut, rusii au cheltuit 500 de milioane de lire sterline pe piata imobiliara din Londra, pe care o considera o "insula" de stabilitate pentru averile lor.