Multe state din zona euro sunt in pericol de a intra in recesiune pana la sfarsitul anului, iar ritmul economiei Germaniei va incetini de asemenea, arata un raport anual al Ministerului Economiei.

Bundesbank a revizuit prognoza de crestere economica la o treime fata de cat anticipa in urma cu sase luni si sub estimarea de 1% inaintata de guvern.

"Criza finantelor publice din mai multe state ale zonei euro, incertitudinile care rezulta din aceasta si incetinirea economica generalizata pun presiune pe activitatea economica din Germania", potrivit bancii centrale.

Cu o crestere de 3% in acest an, cea mai mare economie a zonei euro a reprezentat un centru de stabilitate intr-o regiune afectata de criza datoriilor.

Liderii statelor europene, mai putin Marea Britanie au convenit vineri o integrare fiscala mai puternica, cu reguli bugetare mai stricte.

Chiar daca statele UE gasesc modalitati de a rezolva problemele imediate, membrii zonei euro se confrunta cu ani de austeritate si crestere scazuta, lasand Germania fara cerere pentru export, dependenta de pietele emergente si consumul intern.