Cei 58 de zgarie-nori care au fost construiti in China in 2014 au depasit cu mult recordul anterior de 36 de cladiri, in 2013.

In Tianjin, fratele din est al Beijingului, s-au construit cei mai multi zgarie-nori de peste 200 de metri inaltime, respectiv sase cladiri. Este mai mult decat toti zgarie-norii construiti in Philippine, al doilea cel mai mare constructor dupa China, cu cinci cladiri inalte.

Daca toti zgarie-norii din China ar fi pusi unul peste altul, ar ajunge la o inaltime de 13.548 de metri, aproape de altitudinea la care zboara avioanele comerciale. In acelasi timp, in Philippine s-au construit un total de 1.143 de metri de zgarienori.

Daca One World Trade Center din New York, cu o inaltime de 541 de metri, a dobandit titlul de cea mai inalta cladire construita in 2014, orasul Wuxi din sudul Chinei gazduieste trei dintre cele mai inalte zece cladiri ridicate anul trecut.

Wharf Times Square, cu o inaltime de 339 de metri, un complex de birouri si hoteluri, a fost cel mai inalt zgarie-nor ridicat anul trecut in China. Tot in Wuxi au mai fost construite Wuxi Suning Plaza, de 328 de metri si un hotel Marriott, de 304 metri inaltime.

Asia a dominat in ceea ce priveste constructia de cladiri inalte, 76% dintre zgarie-norii de peste 200 de metri fiind ridicati in est. Pe pozitia a treia, dupa China si Philippine, s-au clasat, la egalitate, Emiratele Arabe Unite si Qatar.

Si in ciuda estimarilor de incetinire economica, China nu pare sa se opreasca. In 2015, autoritatile de la Beijing au in plan finalizarea altor 100 de cladiri de peste 200 de metri inaltime, inclusiv Turnul Shanghai, de 632 de metri, care va deveni a doua cea mai inalta cladire din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai.

Citeste si: Cele mai bune anvelope de vara, recomandate de specialistii din trei tari