Sheryl Sandberg lucreaza la Facebook din 2008 si se ocupa de vanzari, marketing si dezvoltarea afacerii. Si asta nu e tot. Sandberg este una dintre vedetele Silicon Valley. Ea si-a castigat reputatia lucrand anterior la Google unde a ajutat la lansarea Google.org si coordona departamentul de vanzaril online. Inainte de Google, ea a mai lucrat ca economist la Banca Mondiala, la firma de consultanta McKinsey si a condus chiar cabinetul Trezoreriei americane.

Demisioneaza Timothy Geithner, seful Trezoreriei SUA?

Dupa Grecia, urmeaza SUA. 2 august, ziua in care America ramane fara bani

Ea are un puternic background economic, a urmat cursurile universitatii Harvad si apoi pe cele ale Harvard Business School.

Sa fii seful Trezoreriei SUA este o adevarata provocare in ziua de astazi tinand cont de esecul reformei financiare, de problemele de pe Wall-Street si de faptul ca statul continua sa pompeze bani in marile banci americane. Daca exista cineva care poate face o diferenta, atunci Sandberg este persoana potrivita. Spre deosebire de Tim Geithner, ea are puterea sa se distanteze de politica Wall-Street si sa iti faca datoria fara sa amaneteze tara bancilor prin imprumuturi repetate.

Anterior, Bloomberg scria ca printre potentialii candidati la functie: directorul general al General Electric, Jeff Immelt, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, sau Jamie Dimon, presedinte si CEO al bancii JPMorgan Chase.

Citeste si

SUA, cu un picior in groapa. De ce vrea S&P sa retrogradeze la minim ratingul Americii