Ducele William si ducesa Catherine au parasit Londra cu un elicopter, dar degeaba s-au contrazis jurnalistii in destinatiile vacantei de nunta.

O hartie oficiala a precizat ca va exista doar un week-end "dulce" in Anglia pentru ca luni, printul se va prezenta la baza unde isi serveste tara ca pilot. La ora comunicatului, cei 300 de invitati la marele banchet de vineri noapte inca dormeau, probabil, dupa savurosul discurs al roscovanului Harry ori glumele lui Charles despre chelia "ereditara" a fiului cel mare.

Surazatori si tinandu-se de mana, ambii imbracati in tinute lejere, William si Catherine au plecat sambata dimineata de la Palatul Buckingham, unde au petrecut prima lor noapte de proaspat casatoriti.

Aceasta aparitie a alimentat speculatiile in privinta lunii de miere. Insa secretariatul printului a anuntat printr-un comunicat ca sotii au decis sa nu plece imediat in vacanta lor "dulce", care se va derula "in strainatate". Oricum, dupa o nunta urmarita de toata planeta, cei doi au cerut intimitate maxima.

Dar destinatia lunii de miere a celor doi ramane un mister, mai ales ca insurateii au cerut presei sa le pastreze intimitatea. Asta nu inseamna ca zvonurile nu au aparut. De la Seychelles, Kenya, Mustique, o insula in zona Marii Bariere de Corali din Australia, insula Corfu, o vila in Toscana sau Sicilia, pana la domeniul Printului Charles de la Viscri, in Brasov.

Vineri dupa-amiaza, Kate si William isi rasplatisera admiratorii cu o aparitie surpriza intr-un clasic Aston Martin, decapotabil, al printului Charles.

Vineri seara, ducele si ducesa de Cambridge si-au sarbatorit nunta cu un banchet la Buckingham dat in cinstea lor de printul Charles. Catherine a schimbat rochia de mireasa cu una de seara cu corset si fara umeri. Creata tot de Sarah Burton, tinuta din saten alb era impodobita cu broderii si o centura cu diamante. Kate si-a completat rochia  simpla, dar de o eleganta desavarsita, cu un bolero din angora. William a ales un frac si papion.

Istoria se face si din lucruri marunte. Un politist a avut partea lui de glorie "dirijand" uralele multimii care se indrepta spre palatul Buckingham. In schimb, un paracliser de la Westminster Abbey nu s-a putut abtine de la cateva tumbe dupa plecarea invitatilor.

"A fost o expresie sincera a bucuriei", a comentat un purtator de cuvant.

Mai putin glorioasa a fost caderea de pe cal a unui soldat chiar in mijlocul marelui alai.

Sarutul cu repetitie al lui Kate si William in balconul de la Buckingham n-a starnit numai entuziasm si bucurie. Simpatica domnisorica de onoare, Grace Van Cutsem, s-a cam plictisit de toata tevatura. Intai bosumflata si confuza de atata agitatie, fetita de trei ani si-a acoperit la un moment dat mainile cu urechile, nemaisuportand zgomotul multimii.

Revenind la petrecerea de la palat, aceasta a avut loc in somptuoasa sala de banchete de la Buckingham. Cu o lungime de 36 de metri, aceasta este cea mai mare dintre cele 775 de incaperi ale palatului. Insurateii au petrecut alaturi de 300 de prieteni si rude.

Cu totii au avut ocazia sa guste din tortul cu fructe, etajat, comandat de mireasa si decorat cu 16 flori, printre care trandafirul englezesc, ciulinul scotian, narcisa galeza si trifoiul irlandez. Maestrul cofetar Fiona Cairns a folosit stafide, alune, cirese, portocale si lamai, dar si coniac frantuzesc.