Cresterea se datoreaza, in mare parte, unei piete bursiere puternice si a revenirii din imobiliare. Venitul mediu net al celor prezenti in topul Forbes anul acesta este de cinci miliarde, cu 800 de milioane mai mult decat in 2012.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, ocupa inca o data primul loc, pentru al 20-lea an la rand, cu o avere personala de 72 miliarde de dolari. Este urmat indeaproape de Warren Buffett, detinatorul Berkshire Hathaway, cu 58,5 miliarde de dolari. Buffett a avut insa parte de cea mai semnificativa crestere anul acesta, averea lui urcand cu 12,5 miliarde de dolari.

Si Mark Zuckerberg, de la Facebook, a avut un an bun, gratie valorii actiunilor de la compania pe care o conduce. Dupa ce in 2012 cazuse pe locul 36, in 2013 a revenit pe pozitia 20 cu o avere personala de 19 miliarde de dolari. Cu un plus de 9,6 miliarde de dolari in ultimele 12 luni, acesta inregistreaza cel mai spectaculos avant, dupa Warren Buffett.

Fata de anul trecut, anul acesta venitul net minim a fost de 1,3 miliarde de dolari, asa ca 28 dintre cei prezenti in topul Forbes in 2012 nu s-au mai putut incadra pe lista anul acesta.

Clasamentul include 48 de femei, printre care si Jennifer Pritzker, mostenitoarea lantului hotelier Hyatt. Aceasta era pana acum cunoscuta sub numele de James Pritzker si, potrivit Forbes, este primul miliardar transexual.

In general, 2013 a fost un an bun pentru miliardari. 314 dintre cei enumerati in top si-au vazut averile marindu-se, in timp ce reversul s-a petrecut pentru doar 30 dintre ei, care au inregistrat un declin.