Saptamanalul satiric Le Canard Enchaine a afirmat ca fostul presedinte, invins la alegerile din mai dupa cinci ani in care s-a aflat putere, ar fi fost platit cu 250.000 de euro de catre banca de investitii Morgan Stanley pentru o conferinta de 45 de minute.

"Asta nu o stiu", a spus Gueant, fostul secretar general al presedintiei, apropiat al lui Sarkozy.

Chestionat de catre AFP, anturajul lui Sarkozy a "dezmintit" vineri ca el a fost abordat de catre aceasta banca americana.

"Dar stiu ca el a acceptat sa faca, in principiu, un anumit numar de conferinte precum toti fostii sefi de stat si de Guvern -(Tony) Blair, de exemplu- in functie", a continuat Gueant.

"Cred chiar ca a facut deja una", a adaugat fostul ministru razand. El a anuntat ca a primit "informatia ieri" de la unul dintre jurnalisti si precizeaza ca a fost tinuta in "Europa", fara a vrea "sa spuna mai mult".

Cu toate acestea, anturajul lui Sarkozy a asigurat ca el "nu a participat pana in acest moment la nicio conferinta".

Cand a fost intrebat Gueant daca ar fi potrivit rolul unui fost lider sa tina astfel de conferinte, el a raspuns: "Acest lucru se datoreaza faptului ca ideile sale intereseaza. Discursurile pe care le poate tine cu aceasta ocazie, cred, vor fi de natura sa marcheze, de asemenea, reflectia politica pentru Franta si pentru timpul nostru".