Pachetul include în special majorarea alocaţiilor pentru cei care sunt în şomaj parţial. Astfel aceştia vor primi între 70% şi 77% din salariul lor net, începând din a patra lună de şomaj partial, şi între 80% şi 87% începând din a şaptea lună, faţă de un procent cuprins între 60% şi 67% din salariul net de care beneficiază în prezent toţi şomerii.

De asemenea, persoanele care sunt deja în şomaj complet vor beneficia în acest an de prelungirea cu trei luni a perioadei indemnizării, dacă aceasta ajunge în curând la final.

În plus, la sfârşitul a opt ore de negocieri dificile, liderii celor trei partide care formează coaliţia guvernamentală ( CDU, CSU şi SPD) au decis şi unele măsuri suplimentare de relaxare fiscală. Astfel, TVA în sectorul restaurantelor, afectat în mod special de măsurile de carantină, va fi redus de la 19% până la 7% începând cu data de 1 iulie 2019 şi pentru o perioadă de un an.

De asemenea, a fost decisă alocarea unei finanţări de aproximativ 500 milioane de euro pentru a ajuta familiile să achiziţioneze calculatoare destinate cursurilor şcolare online. Graţie acestui sprijin, elevii cu resurse financiare reduse vor putea primi un sprijin de 150 de euro fiecare pentru a-şi cumpăra laptopuri.

Acest nou program de ajutor, a cărui valoare a fost evaluată la 10 miliarde de euro, se adaugă unui program total de sprijinirea economiei germane în valoare de aproximativ 1.100 miliarde euro, constituit în principal din garanţii publice pentru împrumuturi destinate companiilor.