Partidul Democratic din Japonia a incheiat o intelegere asupra acestui plan cu Partidul Liberal-Democratic si cu Partidul Noul Komeito, ambele in opozitie, in cadrul unei intalniri a secretarilor lor generali, au declarat surse parlamentare.

In cazul realizarii acestui plan, prin reducerea salariului fiecarui membru al Dietei in perioada respectiva se vor obtine trei milioane de yeni (aproximativ 26.100 de euro), care se vor adauga celor aproximativ doua miliarde de yeni (aproximativ 17,4 milioane de euro) destinati reconstructiei nord-estului Japoniei, devastat de cutremurul urmat de un tsunami.

Citeste si Japonia a reconstruit drumurile in doar 4 zile, Romania…

Un cutremur cu magnitudinea 9, cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia, s-a produs in urma cu peste doua saptamani in nord-estul tarii, fiind urmat de un tsunami cu valuri de zece metri inaltime.

Pagube de 235 de miliarde de dolari

Reprezentantii Bancii Mondiale spun ca pagubele se situeaza intre 123 de miliarde de dolari si 235 de miliarde de dolari si vor costa asiguratorii intre 14 si 33 de miliarde de dolari.
 
Astfel, Guvernul ar trebui sa cheltuie in jur de 12 miliarde de dolari din bugetul anului in curs si mult mai mult din cel al anului viitor.

Vezi si Imaginile disperarii! Cele mai impresionante fotografii ale dezastrului din Japonia! GALERIE FOTO