1. Stresul datoriilor suvernane. Iar acest lucru nu inseamna doar criza in Europa, ci si protestele de tipul Occupy Wall Street, care s-au extins in toata lumea. Astfel, guvernele slabe si deciziile politice indoielnice au cauzat si probleme economice.

2. Somajul in crestere, mai ales in tarile dezvoltate. Capacitatile de productie industriala raman inca la niveluri mici, lucru ce impiedica cresterea economica si face ca salariile angajatilor sa ramana mici. In plus, acest lucru inseamna inflatie mare.

3. Pietele emergente. Oricum ai pune problema, pietele emergente sunt cele care vor sustine cresterea economica.

In plus, studiul UBS mai arata ca Produsul Intern Brut (PIB) va ajunge la 3,1% in 2012 si la 3,4% in 2013. Zona euro va reintra in recesiune in 2012, iar in 2013 cresterea economica va fi de doar 1%. In schimb, SUA vor evita recesiunea, iar cresterea economica va fi de 2,3% anul viitor si de 2,7% in 2013.

Tarile emergente vor continua sa ia masuri de polita fiscala si sa se imprumute.

Bancile centrale vor tine dobanzile de politica monetara la rate foarte mici, iar FED va creste dobanda in a doua jumatate a lui 2013.

Cel mai mare risc pentru economia globala este intensificarea crizei din zona euro. Iar o mai buna coordonare politica si economica ar putea scadea acest risc.

Citeste si

iLike IT: Cum arata televizorul 3D care costa cat o casa VIDEO