Datoria internă totală, non-financiară, a urcat în primul trimestru cu 11,7%, la 55.900 de miliarde de dolari, a anunţat Fed în declaraţia trimestrială privind conturile financiare interne. În ultimul trimestru din 2019, datoria a crescut cu 3,2%.

În acelaşi timp, scăderea pieţei bursiere a avut impact asupra avuţiei nete, care a scăzut cu 7.400 de miliarde de dolari, la 110.800 de miliarde de dolari.

Wall Street s-a redresat puternic însă, faţă de minimele atinse în martie, aşa că pierderea respectivă a fost probabil recuperată. Valoarea acţiunilor a scăzut cu 7.800 de miliarde de dolari, în timp ce valoarea proprietăţilor imobiliare a avansat cu 400 de miliarde de dolari, în primele trei luni ale anului.

Cea mai mare creştere a datoriilor, de 28,8%, a avut loc în cazul companiilor, în timp ce datoria guvernului federal a urcat cu 14,3%. Datoria federală totală a depăşit recent nivelul de 26.000 de miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Datoria gospodăriilor s-a mărit cu 3,9%, în mare parte din cauza creşterii datoriilor ipotecare, cu 3,2%. Datoria de consum totală a avansat cu 1,6%.

Creşterea datoriilor şi scăderea avuţiei gospodăriilor au avut loc în timp ce cea mai lungă perioadă de expansiune economia din istoria SUA s-a încheiat.

La începutul acestei săptămâni, National Bureau of Economic Research (Biroul Naţional pentru Cercetări Economice) a anunţat că recesiunea a început în februarie, după o expansiune de 11 ani. Piaţa bull a acţiunilor a luat sfârşit în aceeaşi lună, dar a revenit pe 23 martie.