"Daca un oligarh se simte calomniat de un alt oligarh, avocatii din Londra ii pot pune balsam pe ego-ul ranit", a afirmat Boris Johnson la conferinta anuala a Confederatiei Britanice pentru Industrie. 

El a incurajat si sotiile miliardarilor lumii sa vina sa divorteze la Londra. 

"Nu mi-e rusine sa spun sotiilor ranite ale miliardarilor lumii: daca vreti sa ii curatati de bani, veniti la Londra", a spus primarul. 

Proiectul legii calomniei, aflat in prezent in Camera Superioara a Parlamentului britanic, cere reclamantului sa demonstreze ca Marea Britanie este cel mai apropiat loc unde poate fi judecat cazul, si nu locul unde poate fi castigat cel mai usor. 

Fostul ministru de Justitie, Ken Clarke, a declarat in martie 2011 ca proiectul are rolul, printre altele, sa opreasca cetatenii din SUA sa dea in judecata publicatii americane la Londra. 

Boris Johnson a argumentat luni ca astfel de cazuri, aducatoare de taxe juridice, sunt binevenite. 

Banii, a spus el, "vor intra in buzunarele bucatarilor, chelnerilor, portarilor, ingrijitorilor, dadacelor, tutorilor, actorilor si aromaterapeutilor, vor mentine in functiunile rotile economiei si vor pune paine pe masa unora dintre cele mai sarace si muncitoare familii din oras". 

Johnson a cerut pe de alta parte si mai multa moralitate din partea sefilor de banci, in schimbul unor atacuri mai putine la adresa lor. 

"Nu este suficient sa isi linga ranile in spatele zidurilor de la Notting Hill. Marii finantisti trebuie sa sustina capitalismul nu doar prin investitii intelepte, ci si prin filantropie", a spus primarul londonez.