"Trebuie sa fie pregatiti sa adopte masuri pentru a impiedica sume in euro sa iasa din tara, posibil sa apeleze la controale la granita. Nu au vechea moneda pregatita in seifuri gata sa fie distribuita. Nu este atat de direct sa iesi din zona euro. A fost construita fara iesiri", a spus Hague, potrivit Mediafax.

Zona euro are nevoie de o integrare mai puternica pentru a functiona, a spus ministrul britanic.

"Este necesara o integrare fiscala mai ampla, este nevoie de integrare politica - nu poate functiona fara. Cand Germania face parte dintr-o uniune monetara impune asupra celorlalti disciplina germanica daca vor sa ramana membri mult timp", a adaugat el.

Ministrii de Finante din zona euro se vor intalni luni pentru a discuta al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia de 130 de miliarde de euro.

Trei sferturi dintre greci sunt in favoarea Europei, in pofida masurilor de austeritate impuse

Pe de alta parte, trei sferturi dintre greci (75,9 la suta) se declara in favoarea "perspectivei europene" a tarii lor si nu vor sa "iasa din zona euro", in pofida masurilor de austeritate impuse de creditori, UE si FMI, potrivit unui sondaj publicat duminica.

Doar 19,6 la suta dintre persoanele intervievate s-au pronuntat in favoarea revenirii la vechea moneda nationala (drahma greceasca), folosita inainte de aderarea tarii la euro, in 2002, potrivit unui sondaj realizat de institutul elen Marc in perioada 15-17 februarie, pe un esantion de 1.013 gospodarii din intreaga tara.

Majoritatea persoanelor chestionate (48,4 la suta) spera ca Grecia "va ramane pana la urma in zona euro daca programul de asanare a economiei", dictat de UE si FMI, "va reusi", fata de 39,3 la suta care cred contrariul.

Opt persoane din zece (81,8 la suta) apreciaza ca responsabilitatea pentru situatia economica a tarii o poarta "guvernele grecesti", fata de 9,3 la suta care cred ca responsabili sunt "piata si speculantii" sau 6,1 la suta care dau vina pe "europeni si FMI".