In campania de propaganda pentru celebrarea nasterii lui Kim Il-sung in 1912, Koryolink a adaugat inca un 2 la codul national 191, pentru ca toti cetatenii sa-l comemoreze pe parintele fondator al tarii atunci cand dau un telefon, potrivit unor surse din capitala Phenian.  

Schimbarea se va aplica si in cazul locuitorilor straini, se pare.  

Pe de alta parte, codul utilizat de compania de telefonie mobila rivala, Kangsung Net, va ramane 195.  

In jur de 2,5 milioane de oameni au semnat cu Koryolink de la lansarea sa in 2008, membrii elitei fiind principalii abonati.  

Desi un mobil simplu poate costa pana la o cincime din salariul anual in Coreea de Nord, numarul utilizatorilor creste si au fost instalate noi turnuri pentru telefonia mobila, ceea ce inseamna ca acoperirea retelelor nord-coreene se extinde acum si in China.  

Totusi, accesul la telefoane mobile pare sa fie apanajul elitei. Kangsung Net ofera un abonament de baza de 200 de minute si ii lasa pe abonati sa plateasca facturile pentru convorbiri in moneda nationala, lucru tot mai rar in Coreea de Nord, unde tot mai multe firme prefera sa fie platite in valuta.  

Abonamentul la Koryolink costa 3.000 de won nord-coreeni (0,35 dolari) pe trei luni, cu o treime mai mult decat la Kangsung Net, iar minutele suplimentare pot fi cumparate numai cu moneda straina, noteaza The Guardian, transmite Agerpres.