Iata care sunt pasiunile in care miliardarii din domeniul tehnologic aleg sa investeasca timp si bani, conform unui top realizat de Business Insider:

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook: a donat 100 de milioane de dolari sistemului public de educatie din Newark, New Jersey.

John Chambers, CEO-ul Cisco: a donat 750.000 de dolari Universitatii de Vest din Virginia, pentru studierea cancerului.

Dustin Moskovitz, co-fondatorul Facebook: doneaza bani unor cauze indicate de GiveWell, o organizatie nonprofit condusa de catre iubita sa.

Michael Dell, CEO si fondator al Dell: conduce alaturi de sotia sa o fundatie care ajuta copiii saraci din orase. A mai investit bani intr-o colectie care cuprinde peste 180.000 din cele mai importante si memorabile fotografii, incepand din 1947.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon: cheltuieste 42 de milioane de dolari pentru construirea unui ceas gigant, care sa anunte schimbarea fiecarui an, decade, secol sau mileniu, pentru urmatorii 10.000 de ani.

Sergey Brin, co-fondatorul Google: finanteaza fundatia 23andMe, care se ocupa cu depistarea timpurie a bolnavilor de Parkinson.

Peter Thiel, co-fondatorul PayPal: investeste in cercetari medicale care sa ajute oamenii sa traiasca pana la varsta de 150 de ani.

Biz Stone, co-fondatorul Twitter: este vegetarian si sustine cercetarile pentru crearea de carne artificiala.

Paul Allen, co-fondatorul Microsoft: detine mai multe echipe de fotbal, colectioneaza avioane din al Doilea Razoi Mondial si vrea sa construiasca un muzeu dedicat rock and roll-ului. Mai detine un institut stiintific, ce are ca scop vindecarea Alzheimer-ului.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft: pe langa interesul manifestat in materie de sanatate, educatie si agricultura, doreste o mai buna folosire a excrementelor umane, organizand chiar un targ pe care l-a numit “Reinventarea toaletei”.

Larry Ellison, CEO si co-fondator al Oracle: organizeaza intreceri nautice si isi cumpara locuinte pe celebra “plaja a miliardarilor” din Malibu, dar este interesat si de problemele privind imbatranirea.

Hasso Plattner, co-fondatorul SAP: a investit 35 de milioane de dolari in Hasso Plattner Institute of Design de la Universitatea Stanford, pentru design-ul de produs si crearea de software dedicat companiilor.