Hannes Swoboda a afirmat, intr-o conferinta de presa la Mioveni, in judetul Arges, ca Romania si Bulgaria indeplinesc "conditiile de ordin administrativ" pentru aderarea la Spatiul Schengen si ca spera ca cele doua tari sa adere la acest spatiu dupa alegerile pentru Parlamentul European, scrie Mediafax.

In acest context, Swoboda a afirmat ca Bulgaria are probleme din cauza dificultatilor de la granita cu Turcia, pe unde in tara intra refugiati din Siria.

"Sper ca dupa alegerile europene va fi luata o decizie in chestiunea Schengen. Sper ca vom putea ajuta Bulgaria sa gestioneze problema frontierei cu Turcia si cele doua tari, Bulgaria si Romania, sa adere la spatiul Schengen", a afirmat liderul socialistilor din Parlamentul European.

Referindu-se la Romania, Swoboda a spus ca tara noastra este deseori asociata cu saracia si romii, dar ca in Romania exista si domenii performante, dand exemplul uzinei de automobile de la Mioveni.

"Romania este foarte des asociata cu saracia si problema romilor. Exista saracie si exista o integrare slaba a populatiei rome. Dar exista si fabrica Dacia, care produce masini de foarte buna calitate si contribuie la succesul Renault si exista si un centru de cercetare nucleara de foarte inalta calitate la nivel european", a spus liderul socialistilor europeni.

Hannes Swoboda s-a aflat marti la Pitesti, Mioveni si Topoloveni, printre obiectivele vizitate de liderul socialistilor europeni numarandu-se uzina de automobile Dacia Renault, Institutul de cercetari nucleare si fabrica de magiun de la Topoloveni.