Potrivit publicatiei, in contextul presiunilor exercitate asupra premierului dupa ce Mark Reckless a devenit al doilea parlamentar conservator care a migrat la formatiunea eurofoba si antimigratie Ukip, seful Guvernului s-a declarat increzator in faptul ca va reusi sa modifice regulile cu privire la acordarea ajutoarelor sociale in UE si sa evite, astfel, ca tara sa sa paraseasca Uniunea, care va deveni si mai puternica.

Insa Cameron, care a minimizat plecarea lui Reckless, catalogand-o "contraproductiva si mai degraba lipsita de sens", a spus ca va fi pregatit sa le recomande britanicilor sa voteze impotriva ramanerii in UE, la referendumul pe aceasta tema, preconizat pentru 2017.

"Am spus acest lucru de-a lungul inregii mele cariere politice: am spus ca, daca as crede ca nu este in interesul Marii Britanii sa se afle in UE, nu as pretinde sa facem parte din ea. Sunt un politician si un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru ca imi iubesc tara, imi pasa foarte mult de viitorul ei si vreau sa fie o natiune puternica, mandra, autonoma si independenta", a declarat Cameron pentru emisiunea "Andrew Marr Show" de la BBC1

Premierul a evocat posibilitatea de a recomanda un vot impotriva continuarii apartenentei la UE in referendumul de la orizontul lui 2017, dupa ce Reckless a urmat exemplul cotegului si prietenului sau apropiat Douglas Carswell, care a migrat la Ukip. La fel ca si Carswell, care a provocat alegeri pentru mandatul sau din Clacton, Reckless a renuntat la mandatul din Rochester and Strood, unde va candida din partea Ukip.

El a subliniat ca, prin reformele pe care vrea sa le negocieze cu Bruxelles-ul, doreste sa se asigure ca oamenii vor putea sa circule liber in Europa pentru a munci, ci nu pentru a cere ajutoare, si ca-i va impiedica pe europenii care muncesc in Marea Britanie sa trimita ajtoare pentru copii acasa. Eventualele restrictii ale circulatiei muncitorilor pe care le-ar putea obtine se vor aplica viitoarelor state membre, care vor putea obtine drepturi depline dupa ce economiile lor vor atinge un anumit nivel, a precizat el.