Alessio Rastani a sustinut de asemenea ca anumite persoane abia asteptau sa se apropie o criza economica pentru a se imbogati de pe urma prabusirii pietelor financiare, noteaza dailymail.co.uk.

Ziaristii de la BBC au ramas muti de uimire atunci cand Rastani le-a spus ca traderilor “nu le pasa prea mult” de perspectivele unui eventual colaps financiar. „Cei mai multi traderi sunt indiferenti vizavi de gasirea unor solutii economice. Treaba noastra este sa facem bani din asta”, a raspuns el.

"De 3 ani am tot visat sa vina o recesiune si o cadere a burselor ca sa pot face bani", a marturisit Rastani.

Acesta a impresionat deopotriva telespectatorii in momentul in care a vorbit despre sperantele sale vizavi de beneficiile pe care le poate avea de pe urma recesiunii. “De fapt, guvernele nu sunt cele care conduc lumea. Goldman Sachs o face”.

 „Apreciem franchetea, dar totusi, asta nu ne ajuta prea mult pe noi, restul, nu-i asa?”, l-a intrebat prezentatoarea BBC News, Martine Croxall, pe Alessio.

Traderul a insistat insa ca „oricine” poate profit de o situatie catastrofala la nivel mondial, bazandu-se bineinteles pe strategii de hedging. Mai mult, Rastani a facut o paralela cu Marea Depresiune din anii `30.

"Criza este precum cancerul"

In finalul interviului, jucatorul a tinut sa sublinieze: „Criza economica este precum cancerul. Daca decizi sa astepti si sa astepti, gandindu-te ca o sa treaca la un moment dat, <<cancerul>> va creste tot mai mult, iar apoi s-ar putea sa fie prea tarziu.”

Declaratiile lui Rastani au coincis cu o zi cu reale turbulente pe pietele de capital, iar principalii indici au alternat pe tot parcursul zilei de luni.

Pe pagina sa de Facebook, Rastani a primit o multime de comentarii cu privire la dezvaluirile facute. Oameni din toate colturile lumii l-au felicitat pe acesta ca "a spus lucrurilor pe nume". Altii l-au acuzat insa ca ar fi un impostor, care vrea doar sa produca panica si dezastru pe burse.

Cine este Alessio Rastani

Ziarele din Marea Britanie scriu insa ca Alessio Rastani este doar un fost trader ocazional. Potrivit The Telegraph, Rastani urmareste doar sa castige atentia investitorilor de la evenimentele importante si a institutiilor media de pretutindeni, lucru pe care el insusi l-a recunoscut intr-un interviu acordat cotidianului englez.

Potrivit aceleiasi publicatii din Regatul Unit, Alessio Rastani nu mai tranzactioneaza pe bursa in acest moment, iar atentia acordata din partea jurnalistilor postului de televiziune BBC se datoreaza simplului fapt ca acesta este foarte interesat si dispus sa faca declaratii presei.

De regula, piete globale de capital cresc si se prabusesc in functie de evenimentele importante care au loc la nivel mondial. Declaratiile liderilor marilor state, ale personalitatilor din domeniul economic, ale unor analisti cu notorietate influenteaza sensibil bursele internationale si aduc cu ele cresterea sau din contra, prabusirea pietelor financiare. Totodata, zvonurile, declaratiile ambigue sau informatiile false pot aduce prejudicii serioase la nivel planetar. Si asta pentru ca previziunile reprezinta instrumentul principal cu care investitorii opereaza.

Citeste si:

Bulgarii s-au saturat sa plateasca daune pentru masinile romanesti inmatriculate la ei. Sofia schimba legea

Atrag zeci de milioane de turisti din toate colturile pamantului. Cele mai vizitate orase ale lumii FOTO