Depasind New York, Paris, Hong Kong, Singapore, Tokyo si Sydney, capitala Marii Britanii a creat din 2003 aproximativ 235.000 de noi locuri de munca de inalta calificare pe care lucreaza lideri de afaceri de 95 de nationalitati, se arata in studiul Deloitte, scrie Agerpres.

Totusi, New York-ul are acum cel mai mare numar de angajati de inalta calificare in sectorul financiar.

"Londra este un oras global, fara indoiala cel mai mare hub de afaceri din lume", a declarat Angus Knowles-Cutler, partener Deloitte.

Atuurile Londrei vin din faptul ca multe persoane vin in Marea Britanie pentru educatie, pentru vitalitatea industriei digitale, se arata in studiul companiei de consultanta.

Directorii care si-au absolvit studiile la Londra lucreaza acum in 134 de tari si reprezinta 95 de nationalitati, in timp ce absolventii din New York si Paris lucreaza in 120 si, respectiv, 108 state si reprezinta 87 si, respectiv, 71 de nationalitati.

Dar viitorul capitalei Regatului Unit prezinta si riscuri. Automatizarea ameninta numarul locurilor de munca slab platite, iar lipsa locuintelor ii descurajeaza pe cei care vor sa se stabileasca in Londra, avertizeaza Deloitte.