Firma americană de private equity Blackstone, care în 2014 a preluat o participaţie de 20% în Versace, va ieşi din afacere, scrie Agerpres.

Tranzacţia, care va permite grupului american să intre pe piaţa europeană a produselor de lux, ar urma să se finalizeze în trimestrul patru, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Michael Kors se aşteaptă ca, în urma cumpărării Versace, veniturile sale să se majoreze pe termen lung la opt miliarde de dolari, prin dublarea reţelei de magazine.

Ca parte a tranzacţiei, Donatella Versace va superviza în continuare brandul. Donatella, fratele ei Santo şi fiica Allegra vor rămâne acţionarii companiei, în timp ce directorul general Jonathan Akeroyd îşi va menţine funcţia.

De asemenea, Michael Kors va schimba numele brandului său în Capri Holdings, inspirat de "insula Capri - o destinaţie de lux emblematică şi strălucitoare", a anunţat marţi grupul american.

Veniturile Versace pe plan global ar urma să crească la două miliarde de dolari iar numărul magazinelor va creşte de la 200 la 300.

Tranzacţia vine într-un moment în care Versace, una dintre ultimele case de modă independente rămase, a oprit Oferta Publică Iniţială (IPO) din cauza condiţiilor de pe pieţele financiare, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Michael Kors vrea să achiziţioneze branduri de renume, pentru a crea un rival american la grupurile europene LVMH (cel mai mare grup mondial de produse de lux - care deţine şi brandurile Louis Vuitton, Guerlain şi Givenchy), Kering (proprietarul brandurilor Balenciaga şi Yves Saint Laurent) şi Richemont.

Casa de modă Versace a fost înfiinţată la Milano în 1978 de Gianni Versace, care a fost asasinat acum 21 de ani pe plaja din Miami.

Piaţa mondială a produselor de lux era estimată anul trecut la 307 miliarde de dolari şi ar urma să ajungă la 446 miliarde de dolari până în 2025.