Autoritatea de Control a Pietelor Financiare din SUA acuza banca germana ca nu a reusit sa ia masuri de protectie adecvate pentru a proteja informatiile confidentiale generate de analistii sai. Deutsche Bank nu a recunoscut si nici nu a dezmintit acuzatiile dar a acceptat sa previna viitoare contraventii.

''Informatiile generate de analisti, cum ar fi evaluari de rating, previziuni, estimari si recomandari de tranzactionare pot afecta pietele. Brokerii trebuie sa mentina si sa aplice politicile si procedurile stabilite pentru a preveni utilizarea gresita a acestui tip de informatii'', a afirmat Antonia Chion, director in cadrul SEC.

Deutsche Bank este acuzata de SEC ca i-a incurajat pe analistii sai sa comunice des cu angajatii de la Departamentul de tranzactionare si cu clientii si nu a avut politici si proceduri pentru a preveni divulgarea informatiile privind evolutiile de pe piata.

Deutsche Bank a mai fost fost amendata recent in SUA cu 12,5 milioane de dolari pentru difuzarea ilegala de informatii confidentiale.

Amenda a fost acordata de catre Autoritatea de reglementare din industria financiara a SUA (FINRA) ''pentru esecul semnificativ al autoritatii de supervizare in difuzarea catre angajatii bancii a informatiilor legate de tranzactionare. In pofida numeroaselor avertismente privind sistemul intern de comunicare al bancii (squawk boxes), Deutsche Bank nu a reusit sa stabileasca o supervizare adecvata a accesului la informatiile publicate prin acest sistem''.

Deutsche Bank a desconsiderat ani de zile avertismentele privind problemele de audit intern, recomandarile referitoare la estimarile de risc si respectarea angajamentelor, adauga Autoritatea de reglementare din industria financiara a SUA.