Grecia are nevoie de o transa de 12 miliarde de euro din programul de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro convenit anul trecut cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, pentru a putea plati datorii care ajung la scadenta in luna iulie, noteaza Reuters. O intrare in incapacitate de plata a Greciei ar putea cauza o criza la nivelul zonei euro si ar produce socuri pentru economia mondiala.

"Grecia singura si este prea mult. Dar daca sunt atrase si alte state prin extinderea problemelor, ar putea depasi proportiile Lehman Brothers", a spus Ackermann.

Declaratia sefului Deutsche Bank survine unui avertisment similar al lui Juergen Stark, membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene. Stark a avertizat ca o restructurare a datoriei pe pietele europene ar putea eclipsa falimentul Lehman Brotehrs.

Tarile europene pregatesc un al doilea pachet financiar pentru Grecia, in care sa fie implicat si sectorul privat, insa guvernul de la Atena trebuie sa obtina acordul parlamentului pentru un program de masuri de austeritate in valoare de 78 miliarde euro.

Citeste si:

FMI a aprobat prima evaluare din noul acord si pune la dispozitia Romaniei circa 480 mil. euro  

Pregatiti mai multi bani in portofel. Peste cateva zile vin scumpirile peste noi VIDEO