Thiam si membrii board-ului executiv au propus reducerea beneficiilor pe termen lung pentru 2017 si a celor pe termen scurt, aferente anului 2016, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul Credit Suisse.

Compensatiile totale ale board-ului vor ramane la nivelul din 2015 si 2016, fara nicio crestere in 2017, asa cum era propunerea initiala.

In aceasta saptamana, Institutional Shareholder Services (ISS) s-a alaturat altor asociatii care au denuntat bonusurile pe termen scurt de pana 26 de milioane de franci elvetieni si altele pe termen lung de 52 de miliarde de franci, pentru board-ul executiv.

Primele sunt prea mari pentru o companie care a raportat pierderi doi ani la rand, potrivit ISS.

Sper ca aceasta decizie va calma unele dintre ingrijorarile exprimate de unii actionari si vor permite echipei executive sa continue sa se concentreze pe sarcinile avute”, a scris Thiam intr-o scrisoare adresata investitorilor pe site-ul bancii.

Legislatia elvetiana cere companiilor listate la bursa sa acorde actionarilor drept de vot cu valoare obligatorie in privinta castigurilor conducerii. Actionarii Credit Suisse se vor intruni pe 28 aprilie.

Actiunile Credit Suisse au scazut cu 33% in 2016, pe fondul turbulentelor din piata, al pierderilor surprinzatoare din tranzactii si al litigiilor care au afectat increderea intr-un plan costisitor de redresare.

Sub conducerea lui Thiam, Credit Suisse a reorganizat operatiunile si a redus divizia de investment banking, pentru a elibera capital pentru managementul averilor.

Banca a desfiintat anul trecut circa 7.200 de locuri de munca si intentioneaza sa elimine alte cateva mii in 2017.

Conducerea propusese initial ca Thiam sa primeasca pentru primul an integral la conducerea bancii 11,9 milioane de franci, intre care cate peste 4 milioane de franci compensatii pe termen scurt si lung, pe lana un salariu de 3 milioane de franci. Alti 10 membri ai consiliului de administratie urmau sa primeasca in medie 5,9 milioane de franci.