"Compania aeriana Dobroliot suspenda temporar zborurile incepand cu 4 august 2014 (...), din cauza unor sanctiuni economice ale Uniunii Europene", a anuntat compania intr-un comunicat.

"Mai multi contractanti europeni au refuzat sa-si indeplineasca obligatiile" luate fata de Dobroliot, anuland contractele de leasing, mentenanta tehnica si asigurare a avioanelor, care au fost incheiate cu Dobroliot, o filiala a Aeroflot, cea mai importanta companie aeriana din Rusia, potrivit comunicatului.

"In fata acestor presiuni fara precedent (...), Dobroliot se vede obligata sa-si suspende zborurile si vanzarea biletelor", anunta compania aeriana.

UE a anuntat marti noi sanctiuni contra Moscovei, pe care o acuza de implicare in razboiul din Ucraina. Acestea sunt cele mai importante sanctiuni introduse contra Rusiei de la sfarsitul Razboiului Rece.

Compania aeriana Dobroliot a efectuat primul sau zbor in iunie de la Moscova la Simferopol, capitala Peninsulei ucrainene Crimeea, alipita in martie la Rusia.