"Mandatul nostru este stabilitatea preturilor pentru intreaga zona euro, nu doar pentru Germania. Ne supunem legii si nu politicienilor pentru ca suntem independenti", a declarat Mario Draghi la conferinta de presa de dupa reuniunea de politica monetara de la BCE, potrivit Agerpres.

Mai multi politicieni germani au criticat in ultimele saptamani politica monetara ultrarelaxata adoptata de BCE, care in luna martie a redus dobanda de referinta la nivelul zero, pe motiv ca ii afecteaza pe germanii care fac economii.

Mario Draghi a mai spus ca BCE este gata sa "utilizeze toate instrumentele disponibile" pentru a stimula cresterea preturilor in zona euro, dar s-a declarat increzator in masurile adoptate pana acum de BCE.

"Politicile noastre functioneaza, sunt eficiente. Au nevoie doar de timp pentru a-si produce in intregime efectele", a spus Draghi. De asemenea, presedintele BCE a tinut sa sublinieze ca masuri agresive, de genul "bani din elicopter", nici macar nu au fost discutate la reuniunea de saptamana aceasta.

Anterior, consiliul guvernatorilor BCE a decis sa lase nemodificata dobanda de politica monetara la nivelul zero, in timp ce dobanda la facilitatea de creditare marginala a fost mentinuta la 0,25% iar dobanda la depozite, care se aplica bancilor care stocheaza lichiditatile in exces la banca centrala pentru o perioada de 24 de ore, a fost lasata la minus 0,40%.