Turnul Cayan de 310 metri inaltime si cu 75 de etaje este rasucit la 90 de grade de la varf pana la baza si a fost inaugurat in aceasta saptamana in Dubai Marina, un canal artificial care strabate Golful.

Reprezentantii dezvoltatorului Cayan Real Estate Investment au declarat ca 80% din spatiile turnului sunt apartamente de locuit, care au fost vandute deja.

Constructia a inceput in 2006, dar a fost intarziata de problemele tehnice intampinate si de criza financiara care a debutat in Dubai in 2009.

Turnul a fost proiectat de Skidmore Owings and Merrill, cu sediul in Chicago, aceeasi care a facut proiectul si pentru Burj Khalifa.

Burj Khalifa, care are 828 de metri inaltime si 160 de etaje, a fost inaugurata in ianuarie 2010 si a intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai inalta cladire din lume, record care nu a fast depasit pana in prezent.

In mai 2013, tot in Dubai, a fost inaugurat si Princess Tower, un turn de 413,3 metri, desemnat de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta cladire de apartamente din lume, dupa ce in 2012 daduse in folosinta cel mai inalt hotel din lume - JW Marriott Marquis Dubai, cu o inaltime de 355 de metri.