Fostul premier italian, a criticat indelung Guvernul Monti, pe care partidul sau il sustine in Parlament, acuzandu-l ca duce o politica dictata de cancelarul german Angela Merkel, in cadrul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o duminica alaturi de principalul sau avocat, Niccolo Gheddini.

"Trebuie sa punem in balanta pe de o parte politica Guvernului care conduce la o spirala recesiva a economiei", iar pe de alta parte modalitatea in care "un vot de neincredere ar putea fi interpretat de lumea financiara", a declarat el.

"In zilele urmatoare vom decide cu instantele conducatoare ale partidului meu daca este preferabil sa retragem imediat increderea sau sa o pastram din cauza apropierii alegerilor" prevazute pentru primavara, a adaugat el, declarand ca vrea sa ia in considerare "proximitatea" incheierii legislaturii.

"Berlusconi il ataca pe Monti", a titrat La Stampa, "Berlusconi contra Monti", a afirmat si Il Messaggero.

"Berlisconi se intoarce pe teren si ataca. El ameninta Guvernul Monti cu un vot de neincredere", a comentat cotidianul central de stanga La Repubblica.

Pentru cotidianul de stanga Il Fatto Quotidiano, "Berlusconi, din buncarul lui, le-a declarat razboi lui Monti si Merkel".