Agentia de turism Paralela 45, controlata de Alin Burcea, intentioneaza sa execute silit FC Rapid, dupa ce a castigat in instanta un proces pentru neplata unor datorii de 48.000 de lei, actionarul majoritar al clubului George Copos afirmand ca responsabili sunt cei care il administrau in 2008, potrivit Mediafax.

"De trei ani ne judecam cu clubul de fotbal Rapid Bucuresti, care trebuie sa ne plateasca o datorie acumulata dupa ce le-am vandut niste bilete de avion. Decizia instantei, definitiva si irevocabila, este ca suma sa fie platita. Aceasta suma, inclusiv penalizarile, este de 48.000 de lei", a declarat Alin Burcea.

Cazare in contul datoriilor

El a adaugat ca a discutat si cu omul de afaceri George Copos stingerea datoriei, prin compensarea cu servicii turistice la Ana Hotels, insa acesta din urma a refuzat.

Proprietarul agentiei sustine ca, intrucat pe 15 martie nu a incasat nimic, executorul judecatoresc va bloca conturile clubului Rapid si va porni executarea silita, mergand pana la insolventa.

La randul sau, actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat ca, in legatura cu acest subiect ar trebui intrebati cei care au angajat astfel de cheltuieli si nu le-au platit, ca astfel de litigii "sunt cu zecile" si sunt din 2008. El a spus ca nu are cunostinta despre blocarea conturilor Rapidului.

Consiliul de Administratie al FC Rapid din anul 2008 era format din Constantin Toma - presedinte, iar membri erau Alexandru Bunea, Dragos Nedelcu si Constantin Zotta. Omul de afaceri Fathi Taher era finantator.

Cluburi cu restante la stat de zeci de mii de euro

In Liga I, Fiscul misca orice fir de iarba: sapte mari cluburi de fotbal au datorii de circa 100 de milioane de euro la stat, potrivit unor documente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Cei mai mari datornici la bugetul de stat sunt cei de la Dinamo. Astfel, Asociatia Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti are datorii de 45,8 milioane de lei. Anul trecut a intrat in insolventa, dar a reusit sa suspende procedura de executare silita in instanta.

Nedorita medalie de argint le revine celor de la Rapid Bucuresti. Gruparea din Giulesti are restante ce depasesc 14 milioane de lei.