Studii in domeniul dezvoltarii arata ca femeia reprezinta piatra de temelie in economia africana. Cu toate acestea, dreptul la libertate si egalitate al femeilor din Africa este pus la incercare, a sustinut Hillary Clinton.

Si Calestous Juma, profesor de dezvoltare internationala la UniversitateaHarvard, impartaseste spusele secretarului de stat american. Acesta este de parere ca daca femeile ar avea acces in mod egal ca si barbatii la formare vocationala si tehnologie, dezvoltarea continetului african ar putea creste cu cel putin 40%.  

In Africa de Sud, 50% din forta de munca in agricultura e reprezentata de femei, desi sunt mult mai prost platite si dreptul lor de a detine pamant e mult inferior fata de cel al barbatilor, conform unui raport publicat in martie de Organizatia Alimentelor si Agriculturii din Roma.

Potrivit Bloomberg, in unele tari in curs de dezvoltare, doar 3% dintre proprietarii de pamant sunt femei.  

Hillary Clinton, recunoscuta pentru lupta sa continua pentru drepturile femeilor, a pornit intr-un tur de forta care are ca tel principal cunoasterea femeilor simple din tarile sarace.

 “M-a inspirat, in special atentia deosebita pe care a acordat-o tinerelor femei”, a declarat Linda Moono, o tanara africana care a reusit sa isi deschida propriul restaurant in Lusaka. “Te face sa simti ca totul posibil”.