Analiştii intervievaţi de Wall Street Journal se aşteptau la un ritm de 2,8%, scrie News.ro.

Cea mai mare economie din Europa a rămas astfel în urma economiei americane, care a avansat cu un ritm anualizat de 2,6% în aceeaşi perioadă, dar a depăşit uşor creştere de 2,3% a economiei zonei euro.

Pe ansamblul primelor şase luni ale acestui an, economia Germaniei a consemnat o creştere solidă, iar biroul de statistică a îmbunătăţit estimarea de creştere economică aferentă primului trimestru la 0,7%, respectiv 2,9% în termeni anuali, de la o estimare preliminară de 0,6%.

Creşterea economică solidă este în avantajul cancelarului Angela Merkel, care păstrează un avans confortabil în sondajele de opinie, înainte de alegerile generale din 24 septembrie.

Potrivit analiştilor, datele cresc aşteptările ca Banca Centrală Europeană să înceapă anul viitor retragerea măsurilor de stimulare, daturită semnelor tot mai numeroase că redresarea zonei euro se extinde.

Economia Germaniei a fost susţinută în trimestrul al doilea de cererea internă, ca efect al creşterii cheltuielilor de consum şi guvernamentale.

Comerţul exterior a avut în schimb un efect negativ, importurile crescând mai mult decât exporturile, faţă de primul trimestru.