Doua treimi dintre investitorii si analistii participanti la sondaj au descris starea economiei mondiale ca stabila sau in curs de imbunatatire, cei mai multi dupa luna mai 2011. In septembrie, putin peste jumatate dintre cei intervievati declarau acest lucru. 

Investitorii considera ca Statele Unite vor oferi anul viitor cele mai bune oportunitati de afaceri, urmate de China, tara care in septembrie se plasa abia pe pozitia a patra.  Uniunea Europeana, afectata de criza datoriilor, ofera potrivit sondajului cele mai slabe oportunitati de investitii. 

"Starea economiei mondiale se imbunatateste, datorita Statelor Unite si a pietelor emergente", a declarat Andrea Guzzi, vicepresedinte la IST Investmentstiftung fuer Personalvorsorge, care administreaza active ale fondurilor elvetiene de pensii. 

Actiunile companiilor se vor afla anul viitor intre oportunitatile de investitii, oferind cele mai bune randamente, iar pe locul al doilea se vor afla proprietatile imobiliare.  

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a avertizat in aceasta saptamana ca economia mondiala va intra in recesiune daca liderii americani nu vor incheia un acord privind reducerea cheltuielilor bugetare.