Miliardarul vizionar Elon Musk a starnit uimire la mijlocul lunii decembrie cand a anuntat, tot prin intermediul contului sau de Twitter, ca planuieste sa cumpere o ''masina plictisitoare'' de sapat tuneluri pentru a rezolva problema circulatiei din Los Angeles, care ii da mari batai de cap.

''Traficul ma innebuneste'', a scris pe reteaua de socializare. El a promis atunci ca va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN, preluat de Agerpres.

Miercuri, Musk a anuntat ''progrese interesante'' legate de tunel, semn ca nu glumeste. ''Incepem sapaturile in circa o luna'', a scris omul de afaceri pe Twitter.

Potrivit CNBC, tunelul ar face legatura intre biroul lui Musk de la SpaceX si aeroportul din Los Angeles.

Musk este deja foarte ocupat, el aflandu-se la carma a doua companii - SpaceX si Tesla (TSLA). De asemenea, este co-presedinte al OpenAI, consultant in afaceri al noului presedinte al Statelor Unite, Donald Trump, si tata a cinci copii.

Miliardarul a declarat in urma cu un an, la un eveniment Hyperloop - concept lansat de el in anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteza foarte mare in capsule ce se deplaseaza printr-un tub de joasa presiune - ca tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvata problema ambuteiajelor in orase.

''Este o idee foarte simpla si evidenta. Poti avea tuneluri la mai multe nivele. Poti avea chiar 30 de nivele de tuneluri si sa rezolvi complet problema ambuteiajului'', spunea pe atunci Musk.

La inceputul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primit patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arata CNN.