Ultima sa colectie de 24 de tablouri s-a vandut intr-un timp record: 15 minute. Nu mai putin de 250.000 de lire sterline i-au intrat in cont pustiului minune.

Kieron nu a fost un copil interesat de desen dintotdeauna. A inceput sa picteze dintr-odata, in urma cu patru ani, intr-o vacanta cu parintii. Talentul sau a vorbit de la sine, iar mama si tatal sau au fost pur si simplu fascinati de ceea ce putea crea fiul lor.

Nu a durat mult pana cand Kieron a devenit o senzatie in domeniul artei. La unison a fost numit Mini Monet. Toti specialistii au remarcat stilul izbitor de apropiat de cel al artistului francez Claude Monet.

Pustiul a vandu primele sale picturi in 2009. A obtinut pentru 19 panze 14.000 de lire sterline in cadrul unei licitatii. Acum, colectiile sale sunt ravnite de nenumarati pasionati de arta, iar Kieron a ajuns sa isi expuna lucrarile in Japonia, America, Canada si Germania.

42.500 de lire sterline este cel mai mare pret obtinut pentru o lucrare, un peisaj din portul Mevagissey din Cornwall. Banii castigati intra in contul companiei sale, administrata in prezent de parinti pana cand el va implini 18 ani.

"Daca il intrebi despre succesul sau financiar, el doar va ridica din umeri. Niciodata nu intreaba daca s-au vandut toate tablourile in urma unei expozitii, ci daca lucrarile sale au fost pe placul celor care au venit", a spus mama copilului.

Micul Monet le-a spus ziaristilor ca nu are vreo importanta pentru el faptul ca deja a strans un milion de lire streline. Tot ce isi doreste este sa ajunga si in alta zone din Anglia sau chiar in alte tari "pentru a experimenta alt spectru de lumini".

Sursa foto: kieronwilliamson.com