Ministerul Economiei a precizat într-un raport că un program de recrutare a adus 42 de companii sau filiale şi 1.923 de locuri de muncă din Marea Britanie în Olanda în 2018, scrie Agerpres..

În raport sunt incluse banca japoneză de investiţii Norinchukin, compania de presă TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess şi Azimo, precum şi asiguratorul maritim UK P&I Club printre companiile care au decis mutarea şi care nu fuseseră menţionate până acum.

"În 2019, mai multe companii, printre care Discovery şi Bloomberg, şi-au anunţat deja intenţia de a investi în Olanda din cauza Brexit-ului", a adăugat Ministerul Economiei.

"În plus, Agenţia olandeză pentru investiţii străine discută cu peste 250 de companii străine care iau în considerare mutarea operaţiunilor în Olanda după Brexit", a mai precizat Ministerul Economiei, adăugând că majoritatea dintre acestea sunt olandeze, dar că unele sunt şi firme americane sau asiatice care îşi reconsideră filialele europene.

"Printre ele sunt companii din sectorul financiar, din media şi publicitate, ştiinţele vieţii şi sănătate, dar şi logistică", a explicat Ministerul Economiei din Olanda.