Deutsche Bank a majorat capitalul cu 10,2 miliarde de euro in 2010 si cu 3 miliarde de euro in 2013. Fondurile nu au fost insa suficiente pentru a linisti temerile investitorilor privind situatia capitalului.

Un pachet de actiuni in valoare de 1,75 miliarde de euro a fost plasat deja unui vehicul investitional detinut de seicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani din Qatar, potrivit Deutsche Bank. 

Banca vrea sa atraga restul de 6,3 miliarde de euro de la actionarii existenti. 

Deutsche Bank intentioneaza sa se concentreze asupra unei "cresteri accelerate", pentru care va angaja bancheri de top din SUA, va investi circa 200 de milioane de euro in imbunatatiri tehnologice in Germania si restul Europei, va angaja pana la 100 de consilieri pentru a acorda suport clientilor corporate si va dezvolta afacerile de administrare a averii. 

Institutia de credit este nevoita sa recurga la o majorare de capital in urma unor noi reglementari la nivelul Uniunii Europene care impun detinerea de capital suplimentar, precum si din cauza declinului profitului si cresterii costurilor cu litigiile. Fondurile vor creste rata de adecvare a capitalului de la 9,5% la sfarsitul primului trimestru din acest an la 11,8%.

Citeste si:

Cea mai bogata tara din lume are doar 2 milioane de locuitori, dar detine active in intreaga Europa

Perla neslefuita a Golfului Persic din anii a70 a devenit, astazi, cel mai bogat stat din lume. Transformarea spectaculoasa pe care a suferit-o Qatar in ultimele patru decenii. GALERIE FOTO

Goana dupa averea Qatarului. Cum poate salva micul stat din Golf intreaga Europa indatorata

Qatarul "cumpara" Londra. Cel mai bogat stat din lume, dispus sa investeasca 50 mld. lire sterline in Marea Britanie