Cercetatorii de la Universitatea din Washington si de la Universitatea Aalto din Finlanda au construit lentile de contact computerizate si le-au demonstrat siguranta testandu-le direct pe ochi. Nu au fost efecte adverse.

In acest moment, dispozitivul aflat la baza lentilelor contine un singur pixel, dar cercetatorii vad asta ca pe o dovada ca se poate mai mult. Astfel vor fi produse mai departe lentile cu mai multi pixeli care, ajungand la sute, ar putea fi folositi pentru a afisa texte chiar in fata ochilor dumneavoastra.

Pana acum asemenea tehnologii au fost vazute numai in SF-uri precum Terminator sau Torchwood. In ultima pelicula mentionata, personajul Gwen Cooper, interpretat de Gwen Myles, poate primi informatii de la o pereche speciala de lentile de contact.

Cercetatorii spun ca dispozitivul ar putea acoperi informatii vizuale generate de calculator in lumea reala. De asemenea, lentilele ar putea fi conectate la corpul userului pentru a oferi detalii actualizate despre nivelul de glucoza sau lactate, care la randul lor s-ar putea dovedi importante din puncte de vedere medical pentru om.