Alibaba a obtinut o suma record de 25 de miliarde de dolari la listarea pe bursa din New York si a ajuns la o valoare de piata de peste 200 de miliarde de dolari. 

Presa din China a prezentat succesul spectaculos al lui Ma, care a pus bazele gigantului Alibaba in urma cu 15 ani, cu 60.000 de dolari. 

Ma a lucrat ca profesor de limba engleza si provine dintr-o familie saraca, in care tatal nu castiga mai mult de 40 de dolari pe luna. 

Jack Ma a trecut in fruntea clasamentului celor mai bogati oameni din China, dupa ce l-a intrecut pe detinatorul grupului de centre comerciale si cinematografe Wanda, Wang Jianlin (24,2 miliarde dolari). 

Fondatorul Alibaba ocupa locul 24 in clasamentele celor mai bogati oameni din lume intocmite de Forbes si Bloomberg, potrivit AFP. 

In China sunt 354 de miliardari in dolari, iar cinci dintre primii zece cei mai bogati oameni din China conduc afaceri din domeniul internetului si al noilor tehnologii.  In top 10 se regasesc si Pony Ma, detinatorul furnizorului de servicii de internet Tencent (locul 5), Robin Li, fondatorul motorului de cautare Baidu (locul 6), Richard Liu, care a pus bazele competitorului Alibaba, JD.com (locul 9), precum si Lei Jun, fondatorul celui de-al treilea mare producator de smartphone-uri din China, Xiaomi (locul 10).