Globalworth a emis 10,7 milioane de actiuni comune, la un pret de 5 euro pe actiune, si se va tranzactiona pe piata AIM a bursei de la Londra sub simbolul GWI.

Fondatorul Globalworth a investit 15 milioane euro la oferta publica initiala, precizeaza compania. Fondul vizeaza investitii in Romania, Europa de Sud-Est si Europa Centrala si de Est.

"Combinatia dintre randament si aprecierea capitalului va furniza investitorilor un profil foarte atractiv ajustat la risc, rezultand din implicarea companiei in active imobiliare comerciale, inchiriate predominant catre corporatii multinationale si institutii financiare. Investitorii vor beneficia si de discount-ul substantial fata de valoarea de piata a portofoliului achizitionat initial", a declarat in comunicat Dimitris Raptis, director general adjunct si director executiv de investitii al Globalworth.  Raptis este implicat si in mai multe proiecte imobiliare din tara noastra, printre care Satul Francez. 

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care detine pe piata din Romania, printre altele, fostul centru comercial City Mall si turnurile de birouri Cathedral Plaza si Tower Center, a infiintat in luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, cu intentia de a o lista pe piata AIM si de a derula investitii in principal pe piata romaneasca.  Aceasta a fost inregistrata in Insula Guernsey.

Investitiile vor viza proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile. Compania intentioneaza sa utilizeze pentru investitii si fonduri atrase de la banci.