Californianul in varsta de 47 de ani este unul dintre cele mai mari nume din industria muzicii hip-hop si rap si a lucrat cu artisti celebri, precum Eminem si Snoop Dogg. Alaturi de uriasul sau catalog muzical, Dr. Dre mai are o firma de accesorii de telefonie mobila, Beats by Dre. 

Topul 10 al muzicienilor cu cele mai mari venituri in ultimul an continua cu basistul si solistul Pink Floyd, Roger Waters, care a castigat 88 de milioane de dolari din turneul The Wall Live. 

Pe pozitia a treia se afla cantaretul britanic Elton John, cu 80 de milioane de dolari castigate in ultimul an. 

Topul 5 este completat de formatia U2, cu venituri combinate de 78 de milioane de dolari, obtinute in special din turneul "360", si trupa Take That, reunita in 2005, care a castigat 69 de milioane de dolari, mai ales din turneul sustinut pe Wembley Stadium din Londra. 

Topul Forbes este realizat pe baza estimarilor din datele despre vanzarile albumelor, single-urilor, show-urilor live, campaniilor publicitare si alte afaceri incheiate de muzicieni. 

Singurii doi artisti sub varsta de 30 de ani care au intrat in top 10 sunt Taylor Swift, in varsta de 22 de ani, aflata pe locul al optulea, la egalitate cu fostul membru The Beatles Paul McCartney (57 de milioane de dolari), si canadianul Justin Bieber, in varsta de 18 ani, pe locul al zecelea, la egalitate cu starul country Toby Keith (55 de milioane de dolari). 

Britney Spears s-a situat pe locul al saptelea, cu 58 de milioane de dolari. Rihanna e pe locul al 12-lea (53 de milioane de dolari), Lady Gaga, pe 13 (52 de milioane de dolari), Adele, pe locul al 22, la egalitate cu Kanye West (35 de milioane de dolari).  Cuplul Beyonce - Jay-Z si-a facut loc in acest top, pe pozitia a 18-a, respectiv a 20-a, cu venituri de 40 de milioane de dolari, respectiv 38 de milioane de dolari.