Tribunalul Popular Intermediar din oraşul Dongying, provincia orientală Shandong, a explicat într-un comunicat difuzat prin intermediul reţelei sociale Weibo că, dacă el nu mai comite niciun delict în următorii doi ani, condamnarea la moarte va fi comutată în închisoare pe viaţă.

Instanţa a mai adăugat că drepturile politice ale lui Cai au fost suspendate pe viaţă, iar proprietăţile lui au fost confiscate, scrie Agerpres.

Potrivit sentinţei, Cai a profitat de poziţia pe care o avea pentru "a ocupa ilegal proprietăţi ale băncii în beneficiul propriu".

Cai este "unul dintre cei mai corupţi bancheri din istorie", a scris Global Times, un tabloid naţionalist publicat de People's Daily deţinut de Partidul Comunist din China. Ziarul a relatat că fostul preşedinte al băncii Hengfeng şi-a adjudecat sume care depăşesc 10,3 miliarde de yuani (1,134 miliarde de euro).

Banca Hengfeng, cu sediul la Shandong, a început un proces de restructurare în 2017, când organismele de reglementare chineze au lansat o campanie pentru a limita riscurile financiare în sectorul bancar, a scris publicaţia Caixin.

Anul trecut, predecesorul lui Cai la conducerea băncii Hengfeng, Jiang Yunxi, a fost şi el declarat vinovat de corupţie şi condamnat tot la moarte, cu suspendare de doi ani.